Utazás

Top 5 nyári gyermektábor

 

Ezt minden gyerek imádja!

Ma már a nyári táborok rendkívül széles és színes skálája áll rendelkezésre, ha szórakoztató, egyben hasznos nyári elfoglaltságot keresünk. De vajon mi áll a gyerekek toplistájának élén? Íme az 5 legnépszerűbb nyári gyerektábor.


Sporttábor

Gyakran éri az a vád a mai gyerekeket, hogy nem szeretnek mozogni. Pedig ez nem igaz! Szívesen mozognak ők, ha megtalálják a mozgásnak azt a formáját, amely igazán élvezetes számukra. Van, aki az egyéni mozgásformákért van oda, egyedül úszik, fut, edz szívesen, másban a csapatszellem erős, ezért ő inkább választ a focihoz, a kosárlabdához vagy a kézilabdához hasonló sportágakat.

Ha a sporttáborok széles választékát tekintjük, látjuk, hogy bármilyen mozgásformát szeret is gyermekünk, szinte biztos, hogy találunk számára megfelelőt. Igény szerint léteznek napközis, illetve úgynevezett „ottalvós” változatok is.

Egy sporttáborban a gyerek erősödik, fejlődik testileg és lelkileg egyaránt, és az biztos, hogy az esténkénti elalvással sem lesz gond!

 

Kézműves tábor

Míg egyes táborokat inkább a fiúk vagy a lányok kedvelik, kézműveskedni, alkotni mindenki imád. Létrehozni valami újat a kedvenc technikánkkal – legyen az festés, rajzolás, szövés, fonás vagy épp agyagozás –, felszabadult hangulatban, a barátaink társaságában, talán nincs is ennél kellemesebb program nyáron.

A kézműves táborokban fejlődik a kézügyesség, az összpontosító képesség, miközben a szabad alkotás varázsa kicsit és nagyot egyaránt magával ragad.

 

Informatikatábor

Manapság az informatikáról szól minden, így elmondható, hogy ez a tábor tényleg hasznos ismereteket nyújt – amit persze élménygazdag programokkal valósít meg. A legtöbb tizenévest érdekli, hogyan működnek azok az eszközök és programok, amelyekkel nap mint nap találkozik. Mi van egy számítógép belsejében? Kik és hogyan írnak játékokat? Milyen részei vannak egy laptopnak? A téma iránt kíváncsiak beláthatnak a „kulisszák” mögé, miközben a hétköznapokban is valóban hasznosító tudással lesznek gazdagabbak.

 

Tánctábor

Táncolni szinte mindenki szeret. Már egy kisbaba is ösztönösen elkezdi ritmusra mozgatni kezét-lábát, ha tetszik neki a zene, amit hall. Rengeteg tánctábor közül választhat az a tizenéves, aki a művészi mozgás szerelmese. A műfajok száma szinte végtelen: néptánc, hiphop, zumba (amely egyben sport is), modern táncok és még megannyi forma. A táborban profi tánctanárok segítségével zajlanak a foglalkozások, és még saját koreográfiával is előrukkolnak a táborozók a turnus végére.

 

Rajztábor, festőtábor

A kreativitás kibontakoztatásának másik népszerű formája, ha valaki ecsetet vagy színes ceruzát ragad. Rajzolni minden gyerek szeret, ezért is olyan népszerűek a rajztáborok. Itt nemcsak egy-egy technikára, stílusra koncentrálnak – például szénnel rajzolás, bal agyféltekés rajzolás, képregényrajzolás –, de elsajátíthatók a rajzolás és festés alapvető technikái is, miközben a gyerekek változatos módon ismerkednek a művészeti ág alapvető technikáival, korszakaival, stílusirányzataival és kiemelkedő képviselőivel.