Termékek

Top 3 kozmetikai termék, amit sose hagyj otthon, ha nyaralni mész

Nyaraláskor sem ajánlott elhagyni teljes mértékben a jól bevált kozmetikai termékeinket, hiszen azok a legnagyobb melegben is segíthetnek átvészelni az időjárás okozta viszontagságokat. Azonban, egy néhány napot lefedő trip során, mérlegelni kell, hogy mi az, ami tényleg fontos és érdemes ezt a néhány napot sem kihagyni a használatukból.  

A kozmetikumok kiválasztásánál helyspórolás végett is fontos, hogy minimalizáljunk, hiszen jobb esetben két-három éjszakás vakáció során sem a teljes kiszerelésű kozmetikumokkal szeretnénk érkezni a szállodába. Az alap tisztálkodási szereket érdemes otthon hagyni, legalábbis ami a tusfürdőt és a sampont illeti, persze ez akkor tud csak működni, ha alapvetően rezisztens annyira a bőrünk, hogy az illatanyaggal megspékelt tisztálkodási szereket tolerálni tudjuk. Ezzel a gondolatmenettel, már rögtön ki is pipáltunk legalább 2 nagykiszerelésű terméket a csomagunkból. A fogápolás terén is a legtöbb esetben rá lehet hagyatkozni a szálláshely adta lehetőségekre, de egy airbnb esetében például, egy utazós méretű fogkrém és szájvíz jól tud jönni az otthonról hozott csomagunkból.

1, Fényvédő

A Nap káros UV sugarai miatt, bárhova is megyünk vigyük magunkkal a jól bevált, kedvenc fényvédős krémünket. A fényvédelem ráadásul egy tengerparton, vízközelben még fontosabb, hiszen sokkal könnyebben és gyorsabban le tudunk égni az árnyékmentesebb, vizes környezetben. A leégés megelőzése mellett, anti-aging hatása is van ezeknek a krémeknek, hiszen a ráncok 80%-át a káros napsugarak okozzák. Érdemes külön terméket választanunk az arcunkra, ez lehet egy hidratáló formulájú fényvédő krém is, ami a sós vízben való tartózkodás esetén is kellemesen vissza tudja pótolni a bőr felszínén keletkező vízhiányt.

2, Lemosó

A hirtelen bekövetkező környezeti változások miatt, a gyengéd, bőrazonos összetevőket tartalmazó lemosók is fontos részét képezik a bőr kordában tartásában, így ezeket sem szabad otthon hagyni. A zsírosabb bőrtípusra elég lehet egy kíméletes micellásvíz, mellé akár egy géles lemosó, de a szárazabb bőr tisztán tartására egy könnyed, olajos arctisztító a legjobb megoldás.

3, Aloe Vera gél

Az Aloe Vera, gél és spray formában is jól tud jönni, hiszen a hidratálás mellett a leégést is enyhíteni tudja. A szárazabb bőrrészekre arckrém helyett is megfelelő kozmetikum a nyaralás során. Az Aloe Vera felgyorsítja a bőr hámrétegének a megújulását, szúnyogcsípésre és apróbb égési sérülésekre is ideiglenes és gyors megoldást nyújthat.

A három legfontosabb terméket nemcsak hosszabb  repülős utazásra érdemes betenni a folyadékos zacskóba, hanem egy-két napig tartó túrázáskor is. Ezek a termékek kis kiszerelésben is elérhetőek, így ha nem szeretnénk ebből is a nagyobb csomagolást magunkkal hordozni, akkor a minta verziók is jól tudnak jönni.  A krémek pedig, biztosítják helyettünk az üde és szép bőrképet, amit smink nélkül is bátran tudunk ezáltal mutogatni a pihentető üdülés során.