Életstílus

5 csodaszép úticél, ha télből nyárba szeretnél utazni

Ha régi vágyad, hogy télből nyárba utazz, az alábbi 5 hely egyike minden tekintetben tökéletes választás lehet. Szuper és felejthetetlen élményeket adhat egy ilyen jellegű nyaralás.

1. Seychelle-szigetek

A 115 szigetből álló Seychelle-szigetek az Indiai-óceánon találhatók, ahol valódi fehér homokos tengerpartok, kristálytiszta és átlátszó víz, és igazi trópusi erdők vannak. Kétségtelen, hogy itt vannak a legszebb és leghangulatosabb trópusi tengerpartok, ahol maximális kikapcsolódásban lehet részünk.

2. Sri Lanka

Trópusi örökzöld erdőket, ősi építményeket, pálmafákkal övezett gyönyörű partszakaszokat, különleges templomokat, és mosolygós helyi lakosokat láthatunk egy szuper Sri Lanka-i utazás során. A könnycsepp alakú sziget központi részét hegység borítja, amelyet különböző dombok és alföldek öveznek. A Srí Pada 2234 méter magas, amely a buddhizmus, az iszlám és a hinduizmus szent helye egyaránt. Ezért is nevezik Buddha és Ádám lábnyomának. Ráadásul egy ősi monda szerint Sri Lanka volt a paradicsomból való kiűzés után Ádám és Éva lakóhelye. Azonban fontos tudni, hogy az országban a buddhista vallásnak rendkívüli hagyománya és tradíciója van, ezért megfelelő tisztelettel és ruházattal kell megközelíteni a vallásos emlékműveket.

3. Maldív-szigetek

A Maldív-szigetek egy rendkívül vonzó és gyönyörű szigetcsoport, amely az India-óceánon található. Tipikusan az a hely, amelyre leginkább a téli hideg napokon vágyunk – és persze egész évben - , hiszen a fehér homok, az elképesztően szép tenger, a különleges pici kunyhók, és a mediterrán hangulatú pálmák nyugalmat, harmóniát és a paradicsom életérzését tükrözik.

4. Mexikó

Ez a csodaszép ország nem csak a gyönyörű tengerpartokról híres, tehát mindenképpen érdemes egy-két különleges helyre is elutazni annak érdekében, hogy minél inkább megismerd Mexikó hihetetlenül szép természeti adottságait. Számos érdekes város és eldugott helyet találhatunk, amennyiben persze szeretnénk felfedezni az országot a turista övezeteken kívül is.

5. Mauritius

Mauritius egy kicsi szigetállam az Indiai-óceánban, amely Madagaszkártól körülbelül 900 kilóméterre kelet irányban található. Az Indiai-óceán egyik legszebb szigetének tekinthető, amely egyedisége a gyönyörű természeti helyeken és a történelmén túl a gazdag növény- és állatvilágában is megmutatkozik. Csodás élményekben lehet része minden ide utazónak.